Yamaha MT-09 Tenere koncepció

Oberdan Bezzi ismét rajzolt – és nem is akármit.

Rendkívül jól látja azokat az irányokat, amerre egy motorgyártónak érdemes lenne fejleszteni vagy éppen szélesítenie a palettáját. 

A Yamaha meglepte a piacot az új háromhengeres sorozattal, ami azonnal hatalmas sikert ért el az európai piacokon. Modern technikai csomag, nagyon jó árral kombinálva. Ha ehez még hozzátesszük a Yamaha gyártási és szervizelési minőségét, gyorsan eljutunk a siker kulcsához.

Yamaha Tenere Concept triple

Az utcai kivitel, vékonyabb farokidom, on-road gumik

A japán gyártónak azonban érdemes lenne más területeken is mozgósitania a jól eltalált háromhengeres erőforrást amit szinte biztosan meg is tesz. Az ilyen kínálkozó piaci rés a “Crossover” szegmensben van jelenleg számukra. Bár a Super Tenere jelen van a szegmensben, Ára, ereje és mérete miatt nem tudott annyira elterjedni mint azt a gyártó remélte.

Most azonban konkurenciát állithatnának a sikeres Triumph Tigernek, a Suzuki DL-nek éppúgy, mint a BMW GS családnak. Az erőforrás és a modell teljesen alkalmas erre a feladatra és ha a képeken látható koncepcióhoz hasonló modellt küldenének versenybe véleményünk szerint komoly eredményeket érhetnének el a piacon.

Yamaha Tenere Concept triple

Terep kivitel, Off-road gumik, megnövelt farokidom (plusz üzemanyag tárolási lehetőség), bukókeret

Forrás: motorinfo.hu